Idei pentru businessul inovativ de viitor

Dezbateri și analize a noilor trenduri și concepte, dar și a ideilor de lansare a unei activități comerciale sau al unui business
Skeeper
Mesaje: 12
Membru din: 29 Iul 2018, 00:59

Idei pentru businessul inovativ de viitor

Mesaj de Skeeper » 20 Oct 2018, 19:13

10 domenii în care se merită de investit pe viitor după startup school ycombinator.com care a lansat peste 1900 de startupuri in ultimii 10 ani.

1 Energie
Cu cat energia costa mai putin, cu atat creste calitatea vietii. Fiecare idee care poate reduce prețul și accesul este revoluționară în sine. Același lucru este valabil și pentru cei care au în minte procese pentru a le extrage din surse noi. Energia solară, biocombustibili, eoliană, sau energia geotermală.

2 Inteligență artificială
Este o revoluție prezentă de mult timp în lumina reflectoarelor. Este înfricoșător, uneori fără motiv. De la apariție și până în prezent nu s-au produs schimbări drastice în domeniile mașinilor sau roboților. Mai degrabă în aplicații practice, soluții care pot crește creativitatea artificială, raționamentul, programe care pot dezvolta și ajuta creativitatea oamenilor. Startupurile din acest domeniu sunt la mare căutare.

3 Robotizarea
Soluții folosite atît în domeniile domestice, dar și în securitate/apărare. Revoluția reală acestui sector s-ar putea dezvolta o dată cu extinderea utilității lor pentru publicul larg.

4 Biotech
Promisiunile sunt să ne facem tineri pentru totdeauna și fără boli. Și, se pare, suntem aproape acolo. Finalizarea proiectului "Genomului uman" a început în 1990 și sa încheiat în 2003 a deschis o prerie la posibilele "ajustări" ale genelor. Există implicații morale, desigur, un startup care poate funcționa pe fronturile cercetării și eticii ar putea fi cu adevărat revoluționar.

5 Sănătate
Costuri ridicate. Și nu numai, în SUA, unde provocarea startup-urilor pentru a reduce la minimum costurile este unul dintre subiectele de mare interes. Cele care pot reduce costurile asigurărilor medicale sau chiar să creeze un sistem de prevenire în sistemul medical au un potențial ridicat de scalabilitate.

6 Medicamente
Medicamentele produse mai repede și cu costuri mai mici. Medicamentele preventive și medicamentele care pot îmbunătăți starea de sănătate a unei persoane după o boală sunt cele mai interesante opțiuni de investiție.

7 Alimente și apă
Noi utilizări ale pesticidelor, erbicidelor și îngrășămintelor, împreună cu ingineria genetică capabile să crească producția de alimente la scară largă, sunt terenuri de mare interes și în plină expansiune.
Un startup care poate propune noi surse de alimentare sau poate optimiza consumul și deșeurile alimentare ar putea salva milioane de vieți. Același lucru este valabil și pentru apă. Desalinizarea apei de mare ar putea fi noua frontieră.

8 Educație
Oferindu-le elevilor posibilitatea de a ști care sunt subiectele cele mai apropiate de interesele lor, cei mai buni profesori, cele mai bune institutii, îi ajută să garanteze pregătirea cea mai potrivită pentru ei înșiși ajutînd la crearea unei populații mai inteligente. Rezistente. Și fericite. Startupurile educaționale ar putea evalua ideile din acest domeniu și propune soluții posibile.

9 Internet (infrastructură)
Internetul este vulnerabil. Este cunoscut. Din cauza guvernelor stângace, dezastre ecologice, hackeri. Soluții care pot îmbunătăți rețeaua, o pot face mai sigure și pot descoperi noi modalități de a face stocarea mai eficientă și securitatea datelor mai mare.

10 Guverne și sisteme de management
Guvernele sunt cei mai buni clienți (poate mai puțin în Moldova). Software-ul lor este în general învechit și prost făcut. Și cu siguranță ar putea fi făcute mai bine de către întreprinderile nou înființate din acest sector care știu să găsească soluții pentru comunicarea internă și gestionarea datelor. Sistemele de vot electronic, gestionare și comunicație sunt primele idei de unde poate începe activitatea un startup din domeniu.


Subiect ridicat ultima oară de Skeeper 20 Oct 2018, 19:13.

Scrie răspuns